13 februari, 2008

Isbrytarkaptenen och våldtäktparken

-eller Kärt barn har många namn

Idag har jag pratat med Isbrytarkaptenen. Och ett litet ord med Ögat också. Det finns ett gäng kufar som brukar prata med oss på jobbet. Som antingen alltid har något nytt att gnälla på, eller som bara vill prata lite. Oftast vill de, vilket av fallen det än rör sig om, inte ha så mycket svar, bara någon att prata av sig på lite. Man kan nicka och humma medhållande, det räcker.

De man stöter på lite oftare får också namn, för att man ska veta vilka det är. Som Isbrytarkaptenen, som faktiskt varit just det innan sjöpensionen, det har man allt fått veta. Vad han egentligen heter är det ingen som vet. Ögat har ett ärr över ögat och skelar och LFF-gubben har jobbat på LFF. Vilden är vild och bor i skogen, klottrar Jesus på alla skyltar och dit-får-du-aldrig-gå-ensam.

Men det är inte bara personer som får namn, även platser får nya namn efter olika personer och händelser. Som våldtäktsparken, där det ska ha ägt rum just en sådan, Göran Johanssons korg, eftersom han bor där nånstans eller alkis-parken. Fast nu har de flyttat bort Systemet i Kortedala så nu får vi väl hitta på ett nytt namn för den.

Inga kommentarer: