22 oktober, 2007

Ordning och reda


pengarna på fredag
tjejen på lördag
pengarna förstörda

Fast nu är det så att vi brukar sköta ordningochredandet på måndagar på jobbet. Som jag säkert skrivit om både en och tre gånger innan. Att det är så jobbigt med skräpet och jag hatar gratistidningar och ja, alltihop. Men ja, som jag också skrivit så hittar man en del roliga eller bra-att-haiga saker också, som till exempel en kulstötarkula.

Idag var jag vid ett tillfälle och städade på det ställe där jag hittade kulstötarkulan. Just idag var det också en man, en alkis där. Jag antar att det är han och hans kompisar som drar dit all skit som vi plockar upp.

Hade det varit min chef som skulle städa där hade han ställt bilen en bit bort och börjat städa där, och hoppats att alkisen hade försvunnit efter en stund. Själv hoppas jag att jag inte behöver ångra min naivitet. Idag behövde jag inte det, medan jag plockade skräpet runtomkring på gräset, plockade han skräpet som låg där han hade sina saker. Snällt!

Dessutom kollade han in vad jag hade på flaket och upptäckte då kulstötarkulan. Och eftersom de hade brukat satsa och tävla om vem som kunde stöta längst tyckte jag att de verkade ha haft större nöje av den än vad jag hade när den rullade omkring på flaket. Så han fick tillbaka den och blev så glad så. När jag frågade om han brukade vinna sade han att det berodde på hur mycket han lyckats supa i de andra först...

På något vis tragisk, men på samma gång en vänlig och snäll människa. Han erbjöd mig en tomburk också "för ni pantar väl dom?", men när han fick höra att vi slängde dem i soporna så behöll han den själv. Men ändå...

Min chef säger också att jag ska vara glad att jag jobbar på detta området för "tänk så många spännande människor du får träffa, tänk att jobba i Örgryte, hur kul kan det va?" Och nog är det lite spännande i bland. Häromsistens när jag plockade skräp blev jag förföljd en stund, ända till bilen, av en medelålders man med beige jacka, mustasch och ryggsäck. (Den beige mannen?)

-Ville du nåt?
-Det beror på om du är arg eller inte...
-Nä, jag är inte arg.
-Det ser så ut... (jag kan väl tänka mig att jag ser lite arg ut när jag plockar skräp och blir förföljd, även om jag inte var så arg egentligen)
-Nä, jag är inte arg, jag bara undrar om du ville nåt eftersom du följer efter mig
-Ja, då ska jag sluta med det...
-Ja, men ville du nåt eller?
-Näe, du jobbar ju så jag ska inte störa...
-Nä, men gör inte det då! ...tänkte jag, jag sade det aldrig. På riktigt sade jag väl nåt som "nänä ok"

Han var aldrig speciellt hotfull och jag hade lätt köttat ner honom för han såg klen ut också, men det var väl sättet han var på som gjorde att jag blev lite rädd ändå. Man är ju van vid att folk som vill säga något går fram till en och säger det eller så låter de bli, mindre van att de följer efter en en stund och samlar mod och ändå inte säger något. Huäääh läskigt. Mycket läskigare än en trevlig alkis.

Nu är ordningen redad och på fredag har pengarna kommit och då ska vi ut med jobbet. Och tjej är jag ju alla dagar, inte bara lördagar så pengarna kan väl betraktas som förstörda redan nu. Om inte annat så på fredag...

2 kommentarer:

averater sa...

Slänger ni pantburkarna??? på en sommar kan man ju få ihop en sjyst tårta eller nått för dom pengarna!
Det fick vi ihop iaf.(fast hälften var av pallar)

Helena sa...

Alltså, det är ju ett fasligt jobb att hålla isär burkarna från övrigt skräp i sånna fall! Då är det lika lätt att köpa en tårta för egna pengar... (eller så får man tårta lite då och då ändå, det gäller ju att hamna på rätt kontor)