30 maj, 2007

Stark


Jag har mer eller mindre regelbundet gått på friskis&svettis jympa två gånger i veckan sedan i oktober. Ok, ett avbrott dec jan, men ändå... Allt vad våren lidit har jag trappat upp intensiteten på jympan för att bli starkare och få bättre kondition. Vilket jag tycker att jag fått. Riktigt bra t.o.m. Klarar av "intensivjympan" rätt bra nu, faktiskt!

Trodde jag.

Nu har jag klippt häckar och rensat ogräs i tre dagar och min kropp säger att den minsann inte tränat nästan nånting alls. Svikare!

28 maj, 2007

Urblåst

I helgen har jag gjort något riktigt roligt! Jag har testat på att blåsa glas! Jag och mamma gick en kurs och fick testa allt från grunden. När läraren först sade att det blir nog inte så mycket att ta med hem blev jag ganska besviken (jag hade ju ändå tänkt mig att göra en par tre glasserviser att ge bort i julklapp) men så här i efterhand med ett gäng skeva glasbehållare av olika slag väntandes i Vbg så är jag väldigt nöjd.

Vi fick testa allt, från att ta upp glas ur ugnen till att blåsa glas med ränder på (eller optik som jag nu lärt mig att det heter). Bland det första jag gjorde var att tappa en droppe glas på trägolvet, vilket genast började brinna. För en sekund trodde jag att jag eldat upp hela huset men läraren stod helt lugnt och sade att ta upp den bara. Och det slutade också brinna när glaset försvann från golvet. Men ett tjusigt kringelformat brännmärke blev det allt.

Inte nog med det, pappa kom även hem i lördags. Han har varit bortrest i ett halvår så det var ju klart väldigt roligt att träffa honom. Och dessutom behagade min kusin, som även han varit utomlands, ha inflyttningsfest efter att ha flyttat till Sverige igen efter många år i Sydafrika och London. Honom träffade jag senast i november förrförra året så det blev en sväng till honom också.

Puh vilken helg! Nu skulle man behöva pusta ut kan man tycka, men Nej. Idag började jag på nya jobbet kvart i sju. Ut och jobba, rensa rabatter hela dagen. Så nu är jag mäktigt trött och ganska lam i armarna för den delen. Jag tror jag somnar ganska gott ikväll...

24 maj, 2007

Skolslut

I morgon är sista dagen för mig på Tillskärarakademin, det känns både bra och dåligt. Jag kan inte påstå att jag har sån ångest och neeej vi fååår inte sluta jag vill gå kvaar som en del i min klass verkar ha. Jag tror faktiskt inte att jag kommer ha nån vidare kontakt med dem heller. Inte så att jag hatar dem precis men, ja, jag har inte bondat med nån heller. Men om jag träffar nån igen så är ju det bara roligt.

Mest känns det lite jobbigt att sluta med det jag gillar och istället för fem timmars slapp skoldag ha åtta timmars hårt arbete. Då jag dessutom börjar jobba innan jag ens har vaknat nu för tiden. MEN. Och inget litet men heller, jag kommer tjäna pengar! Jag gillar inte att leva på lån och bidrag och definitivt inte att leva på ingenting alls som jag gjort sen januari, så det ska bli skönt att få lite plusposter i kontot.

Hela denna sista veckan har varit kantad av fester av olika slag. I går var det "kvällsfest" på skolan, mycket mat och lite lekar och annat sånt. Och i morgon blir det smörgåstårta och avslutning i aulan och hela baletten.

Och idag! Idag var vi hemma hos våran lärare och käkade lunch, grillat och potatissallad och bröd och sallad och aioli och tsatsiki och... Och inte nog med det, det blev efterrätt också. Marängswiss med massor av maränger och glass och grädde och en fantastisk chokladsås som Ph hade gjort. Och dessutom grillade marschmallows och ett besök på godisfabriken på vägen dit och lite av varje ätbart så kan ni förstå känslan när vi åkte därifrån. Mmmm...

Nu har jag varit på ett intensiv-jympapass och är fortfarande inte hungrig. Kanske att jag blir det i morgon nån gång. Efter ännu ett jympapass eller två...

22 maj, 2007

Dofter i en hiss

Jag vill inte säga att jag är folkrädd eller asocial på något vis, men det finns tillfällen då man inte vill träffa så många. I alla fall inte på en en kvm stor instängd yta, som till exempel en hiss.
Till exempel när man ska till jympan i sina fula jympakläder och tog med sig den illaluktande komposten på vägen ut.

Eller när man på väg hem från jympan, fortfarande iförd sina fula jympakläder. Och nu är det inte komposten som luktar... Sen vill man inte heller att de ska gå av på samma våning och känna ens doft ytterligare en stund.

Nu ska jag stänga in mig på en annan ca en kvm stor yta, nämligen duschen. -Helt ENSAM!

GE MIG DEN!!!



Det är en sån här jag vill ha!

Allting tar alltid mycket längre tid än man tror

Idag hade vi vår sista teckningslektion. Jag hade min sista förra veckan. Fast det var inte planerat så. Jag skulle och prata jobb på morgonen och sen tänkte jag att jag skulle hinna till IKEA med G innan jag började vid halv ett.

Och åka och lämna grejer hos G.

Och mig.

Och äta lunch.

Ja, inte helt oväntat sprack min tidsplanering fatalt. När lektionen var slut vid tjugo över tre var jag klar.

Men jag hittade många fina saker på IKEA som stillade mitt oroliga sinne. Mmm...

21 maj, 2007

Fotodagen



Var vid fästningen i Varberg igår med mina snygga systrar och tog 300 bilder på mina plagg som jag sytt under året. Ok, det blev en del oseriösa bilder bilder också...

Det var en väldigt trevlig dag, med solsken och lite värme. Jag hade tänkt ta fotona i torsdags men då var det som bekant regn och inte alls något trevligt väder att stå utomhus med inte så mycket kläder på sig.

Men igår, bakfylla till trots, blev det av. (Det är väldigt bra att dricka sprit och inte öl om man vill få en mild bakfylla...) Tack, mina kära systrar, för att ni ställer upp!

20 maj, 2007

Nattfågel

Det var en skum spårvagnsresa till kvällens fest måste jag säga. För det första så såg jag ovanligt många männsikor med blommor i handen, jag undrade om jag missat någon viktig dag eller nåt. Vi körde dessutom förbi en affär där blomsterhinkarna var totalt länsade. Sedan såg jag en naken kvinna vid Svingeln. Därefter en polisbil som körde på fel sida av vägen. Sedan steg det på två killar som pratade teckenspråk och satte sig framför mig och "pratade" och skrattade (åt mig?).

Inte för att något av detta skulle vara konstigt (kanske den nakna kvinnan då), men att allt hände på samma åktur...

Kvällen var väl sådär, kul men inget extra. Gårdagskvällen däremot; få öl men mycket fylla! Sorry K, jag drog upp samma ämnen som igår, men jag minns ju inte vad som sades... Nu har jag dock kommit hem till slut.

Det känns som om den största delen av fyllan kom under hemresan, den delen då man helst som ensam tjej vill vara lite alert och nykter. Men jag kom på rätt vagn och sista biten gick jag som vanligt med nyckelknippan i ett stadigt grepp i handen med en nyckel mellan varje finger.

Jag har kommit hem väl och natten är alltför långt gången så nu får jag väl gå och lägga mig, jag har en hård fotodag imorn...

(Tack G för kamerlånet...)

18 maj, 2007

Kontakter alltså!

Det är så himla bra med kontakter alltså. Ringde idag på ett jobb där M:s kompisar jobbat och javisst kan du börja om en vecka. Trevligt, tack så mycket.

Iofs jobbade jag själv där för ett par år sedan. I fyra dagar. Jag fick fast jobb på det stället jag var utposterad på. Men han kom ihåg var jag hade varit och var jag bodde och hela baletten. Jag nämnde bara kompisarna och så var det klart.

Så nu börjar jag jobba den 28:e. Rensa rabatter tror jag, kanske inte det roligaste men det ger plusposter på kontoutdraget vilket jag inte sett sen januari så det är välkommet ändå.

17 maj, 2007

Idag har jag inget att göra, alla måsten är slut (iaf alla med bäst-före-datum), M sitter och pluggar med en kompis så jag har all tid i världen att göra ingenting på. Det tråkiga är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

Det finns ju alltid några borde som jag kan ta tag i (städa, diska osv) men hur kul är det på en skala på min första helt lediga dag på länge...
Kanske en promenad i det vackra vädret. Nej. Det var en fin sol på förmiddagen i dag enligt väderprognosen igår, men den uteblev visst, så min fotosession med mina modeller uteblev också och då öppnade sig en värld full av möjligheter... ja...

Är jag möjligtvis lite sysslolös...?

16 maj, 2007

Visningen

Bara en liten bild från visningen. Var ju kul att hamna på skolans hemsida lite grann. (Ska också tillägga att det är Peter Håkansson som tagit fotot)

Bleka ben...

Paul Poiret




























Den franska designern Paul Poiret från början av 1900-talet gjorde sådana här vackra kläder. Jag gillar stilen på bilderna och även kläderna. Läste på om honom till ett skolarbete, hade ingen som helst koll på honom innan, men nu, mina vänner, vet jag allt! (nja...)

15 maj, 2007

Hundens år

Ha! Såg nu att jag har zodiakåret hund. Det kan vara ett tecken. Tänkte nämligen skaffa hund till hösten. Min lilla älskling dog i juli förra året och jag saknar henne fortfarande något grymt. Ibland tänker jag att det inte var värt det, att jag aldrig skulle haft henne. Då hade jag inte saknat henne så. När jag gråter mig till sömns och bara vill ha den där mjuka kroppen intill min. När jag ser en cavalier på stan. Fan alltså.

Jag tror det blir en annan ras denna gången. Cavalierer är allt fina men det blir ju aldrig samma hund ändå. Funderar på en som heter basenji. Nån slags egyptisk hund som är typ stum. Den kan inte skälla men har ett "gurglande, joddlande läte". Låter hur kul som helst. Ska kolla upp den lite mer.

Ja, som ni märker blir det inte mycket kläder sydda här inte...

Italienskt religionsmode

Jahaja, nu sitter jag här igen och gör absolut inte det jag ska göra. Idag ska jag göra ett plagg. Något som har med hur religionen påverkar modet i Italien.

Jepp, lätt!

Eh... nä.

Klä dig som påven, det är hett har jag hört. Eller inte. Jag tror det blir nånting cape- alternativt tunikaliktmed nånting som liknar radband på.

Så ska det göras också...

14 maj, 2007

Dagen efter...

Jag gick upp halv ett idag. Och lade mig halv tolv igår. Det är tretton långa timmar av välbehövd sömn. Igår hade vi vår visning med skolan och det har väl varit en del jobb med den och därmed ganska lite sömn.

Så idag ska jag fixa ihop pärmen med allt vi gjort under året som ska lämnas in i morgon. Och jag städar och stryker och vattnar blommorna. Och diskar och gör rabarberkräm och plockar upp saker från igår och viker ihop alla plastpåsar och sorterar dem efter storlek och typ (så att man vet vilka man ska ta till sopor och vilka som är små. skitbra) Allt utom att göra pärm.

Och startar en blogg.

Och skriver i bloggen. Två gånger.

Nu funderar jag på om jag ska tvätta eller laga mat. Jag tror jag gör lite mat och sen kanske jag gör lite pärm. kanske.

Jag är en av alla dom där...


...en sån som skaffat egen blogg. Jag tycker egentligen att det är lite fånigt men jag vill ju göra som alla andra gör... eh...
Äsch varför ska jag behöva förklara mig? Läs om ni vill eller låt bli.