29 december, 2009

07 december, 2009

En fantastisk helg

Helgen började riktigt bra, men tyvärr tog jag inga kort då. Men icke desto mindre var det en hejarns start på helgen. Pappa kom med trerätters middag, och inte vilken som helst. Gravad lax med pepparrot och rom i gurkram på spegel av soja, till förrätt. Fasan med klyftpotatis, broccoli, gelé och karljohancreme fraiche till huvudrätt. Och nötkräm i chokladkopp(som påminde väldigt om chokladspån) med vaniljglass till efterrätt. Mumma! Tack gulle pappa för det!

Men fortsättningen på helgen blev åtminstone lite mer dokumenterad. Jag och Linus åkte på julklappsresa till Villa Gransholm utanför Växjö (långt ifrån Jönköping). Ankomstkaffe, champagne och choklad på rummet (som vi var för snåla för att betala 500 spänn för så vi hade med egen :), trerätters (igen), frukostbuffé, promenad i f.d. skogen (Gudrun var hård), besök på Gransholms herrgård som hade julmarknad i sin antikaffär, hemresa. Pk och cigaretter. Najs! Tack och God jul Linus!

Så åkte vi raka vägen hem och avslutade helgen med en pianokonsert på konserthuset. Anne Kauppi spelade bla annat dessa balladerna för oss och för ett gäng finlandssvenskar som var där och firade sin nationaldag. Och bjöd oss på mat och vin eftersom de hade så mycket över. Tack till finnarna och Kauppi för avslutningen på helgen.

Men trots allt det roliga och fina och god mat så är jag nu helt utpumpad! Det tar på krafterna att ha roligt.

ankomst och flams


ankomstkaffe

i detta vackra rum:


champagne och choklad:


morgonmys och flams:



promenad till herrgården:
(förbi det gamla bruket som det hela är uppbyggt kring):






herrgården:

med statyer i trädgården...


och flams...


(jag tror ha vill dig något, Linus...)

(jag vill ha, jag vill ha!!!)

antikviteter (de var lite dyra så vi skippade det...)

...men glöggen var billig (åtnjöts vid ett cafébord
från ca 1900. Endast 1000:-. Rostat och klart.



...och billigast var kvällsmaten. Chevréost och saltat och
rökt hästkött (enligt Linus) på rostade rotsaker. Najs!