16 september, 2012

Printerilskan...

...som någon så fint beskrev det på fb. När skrivaren på jobbet plötsligt krånglar och det utlöser ett oproportionerligt stor vredesutbrott, där både ilskan över skrivaren och diverse annan undertryckt skit kommer ut. (Prova att googla på printerilskan) (och kolla sedan på filmen Office space)



Jag skulle tippa på att det inte bara är skrivaren, utan allt som har med datorer att göra som kan utlösa denna sk printerilska. Själv är jag hyfsat mediumamatörbra på datorer och många saker som utlöser dessa anfall hos mina kollegor, kan jag manövrera förbi utan att låta min undertryckta skit komma ut.

Men inte desto mindre kan den drabba mig. Som när mailservern inte vill prata med internet. Eller ja, ingen av våra servrar vill prata med internet. Så jag kan inte maila, inte ta emot mail, inte jobba hemifrån med dokumenten på servern. Och som lite grädde på moset så installerade jag nån fix som skulle fixa synkroniseringen innan jag gick i fredags, och jag misstänker att det är den (och uteblivet "starta om datorn") som gjort att alla dokument nu är som bortblåsta från min dator. Vilket alltså betyder att jag inte kan jobba hemifrån mot skolans server, inte jobba lokalt med mina dokument, inte maila eller någonting.

Och imorgon har jag lektion som behöver förberedas. Nu.

Irritation på hög nivå, ja tack så mycket.

Jag surfar istället. Och kollar med ojämna mellanrum ifall servrarna behagar prata med internet, trots att jag vet att de inte kommer göra det...