22 november, 2009

Studio Linus

Linus har hyrt in sig i ett fotolabb-studio, vilket är kul. Mest för honom då, men jag har också varit där och flamsat lite. Fast det där med mörkrummandet får han behålla för sig själv, jag är så nöjd med digitalt fotot så.








Fattar ni varför jag helst slipper mörkrummandet? Sekunder här, minuter där, vätskor hit och temperaturer dit.


Men kontaktkopiorna som de gjorde fick jag att sätta upp vid min bänk i skolan, så fint så.

Som sagt så var det även studio, men ett jättestort svart papper och stativ och en sån där stor fyrkantig blixtlampa som hette nåt fint. Vi tog några fina(?) digitala bilder på varandra:








16 november, 2009

What a day!


Ok. Jag lade mig lite sent igår, men sju timmar är inte så lite ändå. Kan man tycka, frukostrasten tillbringade jag sovandes över min bänk. Jag hade ändå glömt något att äta och orkade verkligen inte vara social, så det kändes som det mest lockande alternativet just då.

Men det börjar inte där, jag startade dagen med att välta ut skålen med mjölk och müsli över mig själv och golvet. Jag som var ren och nyduschad. Och rakt ner på koskinnet också. Typiskt, byta kläder och torka upp.

Själva skoldagen gick bra, förutom den mördande tröttheten då. Fast mot eftermiddagen började tröttheten bli till värk i ögonen och sedan även i huvudet, jättehärligt, jag som hade tänkt jobba riktigt mycket idag. Kom hem och tog en värktablett med en gång, och gick sedan ut med Kalo. Det lättade ganska snabbt i huvudet och en pk gjorde susen mot tröttheten, men när jag väl kom in fick jag nästa härliga överraskning. Bajs. På riktigt alltså, bajs. Kalo hade väl fått något alldeles särskilt gott i helgen hos pappa för det var inte i korvform det hade kommit ut. Snäll som Kalo dock är hade han missat både koskinnet och stora mattan. Tack.

I övrigt har dagen varit ok, sydde en liten, liten söm åt Linus helt utan misslyckande. Dammsugade, körde på foten med dammsugaren, aj. Datade. Det är lätt...

Jag tror jag ska be att få byta medicin i alla fall. Jag är så trött på att vara trött nu. Det är så att jag börjar känna mig deprimerad igen. Inte ledsen, bara för trött för att orka vara riktigt entusiastisk för något, för trött för att orka eller vilja vara social. För trött. Bajs.

07 november, 2009

Koppar, cyklamen och pink

Jag tror minsann att jag lovade lite bilder på koppar, cyklamen och pink för ett tag sedan. Nu kommer dom! Det som har blivit koppar, cyklamen och pink är naturligtvis mitt hår. Jag passade på på lovet och var hårmodell en dag och fick massa färg och blondering och kammas och klippas och plattas och mera färg och fönas och borstas och sköljas och till slut var min hårbotten som ett stort öppet sår. Kändes det som.

Här är iaf resultatet:





Och så en gruppbild på alla modellerna, stylade och uppklädda och fina.



Själv är jag nöjd med både frisyr och klipp, trots att det inte är något jag hade kommit på själv. Den där blondrosa fläcken mitt på huvet försvinner nog ganska snart när det blivit en ful utväxt och jag färgar över alltihop. För övrigt så är den inte lika intensivt rosa längre ändå...

Som tack för att jag ställde upp med min tid och mitt huvud fick jag ett schampoo och ett balsam, som säkert är jättedyra och jättebra. En sak som är säker är iaf att de har en otroligt löjlig text på flaskorna. Hör bara:

"En fukgivande injektion soms tärker och återupplivar håret. Unna dig detta drömlika schampoo med dess rika, fuktgivande lödder, som milt rengör och stärker håret. Micro Kinetic-formulan med Cashmeratex återupplivar håret, kapslar in fukt och ger det glans, vilket gör håret lika skönt att ta på som att se på"

"Rent hår transformeras till lyxigt, lätt och vackert hår. Arbeta in denna sensuella, krämiga vätska i längderna på nytvättat hår. Låt det verka några sekunder och skölj därefter. Cashmeratex-formulanmed avancerade viktlösa återfuktande ämnen ger ett sensuellt resultat, kapslar in fukten i håret, gör håret lätt att reda ut samt ger det styrka och glans"

Blaj blaj. Men ååå, vilket sensuellt hår jag har nu!

06 november, 2009

Sjuk...


Jag tänkte igår att om jag går och lägger mig extra tidigt och så, så kanske jag orkar vara i skolan i morn. Vi har ju ändå bara halvdag.
Hah! Trodde jag.

Jag lade mig vid tio, en timma tidigare än normalt, jättefrusen trots tre extra filtar på täcket. (Borde man inte redan här begripa att man är ganska sjuk då?) Vaknade av väckarklockan vid sju och tänkte att "hemskt så trött jag är". Men å andra sidan tänker jag det varje morgon så jag släpade mig upp till toaletten. Så när jag står och tvättar händerna försvinner allt blod från mitt huvud och benen börjar skaka. Tillbaka till sängen, sjukanmäla sig, somna om.

Vaknade vid halv tolv, den tid jag egentligen skulle slutat skolan, tänkte att det var tur att jag inte gick till skolan då... somnar om.

Vaknar vid halv tre och känner att nu, nu kan jag gå upp. Nästan 17 timmars sömn, det är lagom det. Äter frukost och ger mig sedan ut med Kalo. Stackarn har ju knipit i 18 timmar innan han får kissa. Det måste vara nån slags rekord. Kvarten ute i friska luften tog nästan knäcken på mig, så nu blir det soffan/sängen för resten av dan. (Fast jag måste förstås ut med Kalo igen ju... Är det nån som har lust att komma och rasta en styck hund? Nån som inte är rädd för baciller?)

05 november, 2009

Movie car




Så har jag äntligen fått se filmen Glasdjävulen om Irene Huss, starring Migrän, min gamla bil. Vilka fantastiska skådespelarinsatser, särskilt Migrän utmärkte sig! Kanske väntar en Oscar för det gedigna arbetet.

I övrigt tyckte jag det var en underhållande film, ungefär vad man kan vänta sig av en svensk krimfilm. Varken så mycket mer eller mindre, men vill man ha en filmkväll så är den värd att hyra.

För övrigt så har jag nog fått Linus sjuka, har börjat hosta precis som han gjort hela veckan. Kul. Ligga i feber och hosta halsen av sig, precis vad jag längtat efter!