29 mars, 2009

Bror fotograf


Det här är min bror fotografen. Häromsistens var vi ute en promenix på kyrkogården här i Majorna, vi hittade några fina snödroppar på en grav som vi paparazzade. Gustav slängde på sitt makroobjektiv (det heter 'slänga på' om objektiv va?) och dök ner för några fina bilder.



Kalo var också med på promenaden och undrade vad det var för särskilt med den ändan av graven, han tyckte att andra sidan hade mycket mer spännande dofter...



För övrigt kan man undra var det är med snödroppar som får min bror att falla till marken, här är ett annat tillfälle och andra snödroppar men Gustav är lika jordnära som vid ovan nämnda tillfälle. Det kanske har med det påslängda makroobjektivet att göra...

Hönö detour


Igår var jag en sväng på Hönö och hälsade på en gammal vän som jag träffar alldeles för sällan. Väldens finaste, tror jag. Det är bara så synd att vi träffas så sällan.

Jag har varit på Hönö förut, men det var kanske tio år sen så det var lite av nostalgi att åka dit igen. Hamnen... glasscafét... det var tider det. Tiderna var när jag var på Hönökonferensen, på den tiden då jag åkte runt på kristna läger kors och tvärs i landet. Det var på ett av de lägrena jag först lärde känna M. Men sedan rann det ut i sanden, vi bodde ju inte grannar precis och på den tiden var jag inte bilburen eller särskilt mobil. Så det blev inte att vi träffades nåt mer... förrän vi plötsligt hamnade i samma klass på Helsjön. Och sedan dess har vi varit oskiljaktiga, vilket i realiteten betyder att vi i alla fall försöker ses någon gång om året. Viljan finns där...

Varför ska det vara så svårt? Jag har så många fina vänner som det bara inte blir av att jag träffar. Aarrghhh! Cptrötthetsdepressionshumörpms.

Nåja, det var fint väder igår och jag var inte ute mer än nödvändigt, tog bilder på Gunilla inomhus och rastade bara Kalo korta rundan. Orkade inte... Men när jag satt på färjan tog jag lite bilder på den vackra dagen som försvann i horisonten...






28 mars, 2009

Kom och köp!


När vi var små och lekte affär (eller gick och sålde stenar till grannarna) brukade vi ropa "kom och köp!" för att locka kunder. Jag vet inte om jag nånsin har hört en riktig försäljare ropa så och jag är tveksam till att det skulle funka. (Något jag däremot har hört är "Vilket abonnemang ringer du med idag?" som inledningsfras och på mig fungerar det nog ungefär lika dåligt som "kom och köp" skulle göra.)

Syftet med frasen är ju att påvisa att man har saker att sälja och att man gärna vill att någon kommer och köper det. Det jag funderar på nu är att om det nu eventuellt funkar med en sådan fras, varför inte byta ut innehållet lite. "Kom och diska!" Jag har disk här och jag vill gärna att någon kommer och diskar den. "Kom och tvätta" "Kom och städa" man kan variera i oändlighet...

Har ni sett förresten att jag är med i Vouge? Fräckt va?

26 mars, 2009

Vårkänslor

Vårsinnena är i full gång. Jag tror att jag kan känna att det är vår på gång med alla mina fem sinnen. Men visst är det kallt och tjäle i backen, men våren skriker igenom allt det där.

Jag ser krokusar och snödroppar lite varstans. Dessa fantastiska blommor som slåss mot vintertröttheten varje vår. Heja dom!

Jag hör fler fåglar än tidigare. De säger också att det är vår.

Jag känner hur kinderna blossar fortfarande i kväll efter en dag i solen. Den tar! den tar! Det är sol på gång!

Jag smakade på en lönnkvist idag. Det smakade sött, men lite träigt. Saven bara väntar på att få tryckas ut i knopparna och göra löööööv.


Jag känner lukten av hud som fått sol på min krage. Den där soliga doften, som man något artificiell kan känna i solariet. Men nu är det på riktigt!

25 mars, 2009

Fröken Randig


Jag har lagat äcklig mat men å andra sidan hittade jag en gammal klasskompis blogg och hemsida så då blev jag lite gladare. Hon gör så fina kläder. Kolla gärna!

24 mars, 2009

Jympaaaaah! (och träd)


Trädläraren visade dessa söta små hasselblommor för mig, jag ryckte genast upp kameran. De små, små rosa blommorna är honblommor och hängena är hanblommor.

Det är bra att träna, det har jag alltid sagt. Jag är en av de största förespråkarna för träning, det har jag alltid varit. Jag var nog till och med en pionjär när det kommer till träning och hälsa. Folk har länge vänt sig till mig för att få råd och tips när det gäller träning och jag ställer ju gärna upp med min kunskap. Jag vill ju inte påstå att jag sitter inne med alla svar och som jag alltid brukar säga: träning är ju individuellt, allt kan inte passa alla.

Eller vänta lite nu... nu ordbajsade jag visst på mig. Jag har visst inte alltid förespråkat träning, jag har tidigare gjort allt för att slippa svettas, jag är ingen pionjär och jag tror aldrig någon har frågat mig om några råd eller tips. Men i alla fall. Jag har tränat nu och det kändes väldigt bra, det är jobbigt innan, man vill inte gå dit, det är kallt, man fryser, salen är kall, man är stel i armar och ben... Men så sakteliga kommer man igång, mjukar upp sin frusna, stela kropp och koooommmmerrrr igååååång! Och är det en bra dag så studsar jag, det är nog mitt tecken på endorfinrus, det känns som att jag skulle kunna studsa i evighet. Idag var en sån dag.

Nu komme det lite bilder från våran dag med ett gammalt äppleträd:


Så här såg det ut när vi precis hade börjat...

...och så här när vi var klara. Kanske inte så jättestor skillnad vid första ögonkastet.

Det kan ha berott på att Tommy bara klippte små, små kvistar i mitten på trädet.

Det duger ju inte, tänker Seppo. Pär bara skrattar...

Men Tommy fortsätter envist med sina små kvistar.

Näe, nu får det vara nog säger Seppo och klipper en fet gren.

Seppo nöjd.

Kjell nöjd.

Hela kursen nöjd. Det blir nog en bra beskärare av Seppo.

lakjfhladkgf (blaj blaj)

I know, jag skriver inte så mycket nu. Jag är trött på att vara trött igen. Fast inte lika trött som i somras/höstas kanske, men ja... trött.

Men jag har i alla fall gjort lite roliga saker. Idag var jag i Tvååker igen på beskärningskursen, vi lärde oss om fruktträd och buskar och så skar vi lite i några gamla äppelträd. Det var roligt att få omsätta lite teori i praktik, och med lärarhandledning så kändes det ju ok. Sen ska man våga göra det på någon annans dyrbara träd också...

Efter två nästan totalt misslyckade brödbak (ätligt, men inte så mycket mer) lyckades jag göra några fantastiska brödbullar igår. De var mjuka och fluffiga och goda! Yes! För det är inte riktigt som att göra negerbollar det där med brödbak, har jag bittert erfarit. Det kan vara för varmt, för kallt, för dragit, man kan knåda för lite, för mycket, jäsa för länge, för lite, ugnen är för varm eller kall eller vad som helst som kan vara fel. Man kan säga att brödbakning är som lagomets stora konst, allt skall vara så precis lagom det går. Och det är inte så lätt om man inte har bakat bröd i hundra år. Men nu skall jag njuta av mina 20 perfekt fluffiga lagoma bullar innan jag ger mig på det där igen...

Det kommer nog lite bilder från träden idag också, men nu skall jag iväg och träna så jag hinner inte nu.

19 mars, 2009

Vill du ha?

Jag påminner om att jag har många fina saker som söker nya hem! Om det är någon som vill ha något så säg till, annars åker de till Secondhand på lördag. (Tror jag)


Karamellburken, den fiiiiiina. Någon?





De tre underbara skålarna. Gånger tre! Nio söta små skålar till den som vill!



Vit fantastisk skål!



Vit linneklänning. (Grace Kelly hade en sån)



Röd piké. Helt i Whitney Houstons stil.



Två stycken gråa linnen. Evita var mycket förtjust i gråa linnen har jag hört.



Brunt linne. Absolut något för Audrey Hepburn!

Kurs

Äppelkvist. Röd bark och ludna knoppar...

Björkal (fick vi inte skära i men väl titta på, den var vacker)

Askknoppar. Spjutspetsvassa. Seeer ni väl?

Oh så fint vi skar. Tårarna rann för att det var så vackert!

Päron. Syns ju tydligt eller hur!? Brunsvarta spetsiga knoppar och gråare bark än äpple.

Päääääron ju! Ser ut som en torkad sjöbotten i Afrika

Plommon. Lätt! Knoppknölar och så ("Knoppknölar" hittade jag på nu för jag kommer inte ihåg vad det heter på riktigt.)

Körsbär med munnar på barken

Körsbär. Tyyyypiskt körsbär. Så himla tyyypiskt körsbär. Massa knoppar juv!

Äppelgren med Kräfta. En sjukdom alltså. Tyyyypiskt.

Lärare med gran i bakgrunden. Hon pratar om den ympade granen som står utanför bild till vänster.


Ojoj så mycket jag har lärt mig idag! Min hjärna är alldeles fullproppad, nu krävs en riktigt lång och tråkig rabatt för att bearbeta all kunskap. Jag har varit på trädbeskärningskurs på Munkagårdskolan idag nämligen och lärt mig känna igen flera olika träd, veta hur man ska skära dem på olika sätt och en massa annat. (Och så åkte jag med en helt knäpp kille dit och hem :)

Beskärning är något jag länge velat kunna på riktigt, jag har ju alltid tänkt att det går ganska bra ändå, jag chansar på det jag tror. Nu vet jag i alla fall lite mer och ännu mer skall jag lära mig. Det är tre tillfällen kvar och sen blir det prov på det hela och betyg och hela kitet! Som jag ska kunna sen! Någon som har ett träd eller två som behöver beskäras? Jag vill ju ut och praktisera!